Fläderblomssaft

3,5 dygn
2.5 liter
Fläderblomssaft
Foto: Ann Lindberg

Jag har ett stort fläderträd i min trädgård, det är jag väldigt glad för då blommorna räcker till flera satser saft./ Monika Ahlberg

Satsen ger ca 2 1/2 liter saft.

20 juli 2009
Visa mer
3,5 dygn
2.5 liter

Du behöver

  • 30 st fläderblomsklasar
  • 3 st stora citroner
  • 1,5 liter vatten
  • 1,5 kg strösocker
  • 50 g citronsyra

Gör så här

  1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
  2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
  3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
  4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
  5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
  6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept