Vårrullar

20 min
4
Vårrullar
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 16 rispapperark
  • 200 g färsk rå lax, i tunna skivor
  • 200 g färdigstekt rostbiff, i tunna skivor
  • 1 1 avokado, i klyftor
  • 0,25 gurka, i stavar
  • 1 morot, skalad och skuren i tunna stavar
  • 25 g riven färsk pepparrot
  • 50 g rättika, i tunna strimlor
  • 20 g sköljd babyspenat

Dippsås

  • 1 dl kikkomansoja
  • 2 msk söt soja, ketjap manis
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • röd chili, finhackad
  • 2 msk koriander, finskuren
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 2 tsk chilisås
  • 1 röd chili, fint hackad

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i ca 10-15 cm långa bitar.
  2. Välj storleken på grönsakerna beroende på vilken textur de har, tunna bitar av morot medan större bitar av avokadon.
  3. Skiva laken i tunna skivor och fördela rostbiffen på samma sätt.
  4. Blanda dippsåsen med soya, glöm inte att rosta semsamfröna i en torr pannan innan.
  5. Hacka vitlök, ingefära och chili fint. Blanda ihop allt med soyan med sesamfröna.
  6. Lägg upp allt på middagsbordet och ta fram en stor skål med varmt vatten, inte kokande, men hett.
  7. Lägg ett rispapper i blöt i taget och låt gästerna ha en blöt duk på bordet där rispappret ligger medan de "bygger" sin vårrulle.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept