Tommys indiska kycklingrätt

45 min + marinering
4
Tommys indiska kycklingrätt
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kycklingklubbor i yoghurtmarinad kokas i en kryddig sås smaksatt med vallmofrön, kardemumma, gurkmeja och ingefära.

Se fler recept från

Mitt kök


13 oktober 2012
Visa mer
45 min + marinering
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor delade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk gurkmeja
  • 0,5 tsk stött kardemumma
  • 1 msk vallmofrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 röd chili fint skivad
  • 1 dl finskuren färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme.
  2. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut.
  3. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter
  4. Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter.

  5. Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept