Stekt korv med parmesanstuvad blomkål

30 min
4
Stekt korv med parmesanstuvad blomkål
Foto: tv4
Från Mitt kök

Stek din favoritkorv och servera med blomkålsstuvning med parmesan och ugnstekt potatis.

12 maj 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 valfri korv
  • 600 g potatis
  • 1 blomkålshuvud
  • olivolja
  • 4 kvistar rosmarin
  • ca 2-3 dl grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 dl färskost
  • 1-2 dl parmesan
  • 0,5 dl tmjan, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta, skala om du vill, och skär ner potatisen i mindre bitar, en liten potatis kan delas i fyra bitar. Lägg potatisen i en ugnsfastform, häll över olivolja och salt. Avsluta med hackad rosmarin på toppen. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
  2. Dela blomkålshuvudet på mitten, skär och bryt loss buketter av blomkål. Krossa vitlöksklyftorna och börja steka allt i en het panna med olja. Ge blomkålen lite yta och salta.
  3. Slå sedan på grädden och låt det koka i ca 2 minuter så att den behåller sitt krisp men mjuknar något. Fortsätt sedan med färskosten som ger blomkålen en krämighet.
  4. Skär snitt i ytan på korven så den inte spricker och stek den i olja.
  5. Tillsätt sedan riven parmesan till blomkålen och blanda runt medan osten smälter.
  6. Hacka timjan och strö över potatisen när den den är färdig i ugnen.
  7. Servera den stekta korven med potatis och krämig blomkål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept