Räkpytt med pepparrotskräm

35 min
4
Spela video Räkpytt med pepparrotskräm
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 2 tsk stött fänkålsfrö
  • 1 kruka dill
  • 200 g babyspenat
  • 1 huvud fänkål
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 rött äpple
  • 10 pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Riv både pepparrot och äpple, blanda i en bunke tillsammans med hackad dill.
  3. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, salt och lite senap. Blanda och ställ åt sidan.
  4. Skär ner fänkålen i tärningar, fortsätt med den kokta potatisen.
  5. Stek fänkålen på medelhög värme i några minuter och tillsätt sedan potatisen och de stötta fänkålsfröna.
  6. Låt det steka i ca 5 minuter innan ni tillsätter spenaten. Krydda med salt och blanda runt.
  7. När spenaten fallit samman, toppa med räkor och servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept