Räkpytt med pepparrotskräm

35 min
4
Räkpytt med pepparrotskräm
Foto: TV4
35 min
4

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 2 tsk stött fänkålsfrö
  • 1 kruka dill
  • 200 g babyspenat
  • 1 huvud fänkål
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 rött äpple
  • 10 pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Riv både pepparrot och äpple, blanda i en bunke tillsammans med hackad dill.
  3. Tillsätt crème fraiche, majonnäs, salt och lite senap. Blanda och ställ åt sidan.
  4. Skär ner fänkålen i tärningar, fortsätt med den kokta potatisen.
  5. Stek fänkålen på medelhög värme i några minuter och tillsätt sedan potatisen och de stötta fänkålsfröna.
  6. Låt det steka i ca 5 minuter innan ni tillsätter spenaten. Krydda med salt och blanda runt.
  7. När spenaten fallit samman, toppa med räkor och servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept