Pytt i panna med snabbinlagda rödbetor

30 min
4
Pytt i panna med snabbinlagda rödbetor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pytt i panna, en klassiker på middagsbordet som passar perfekt att göra när man har köttrester. Servera med snabbinlagda skivade rödbetor.

8 december 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 800 g potatis kokt eller rå
  • 2 gula lökar
  • 250 g korv
  • 250 g kokt rimmad oxbringa eller överbliven stek
  • 1-2 msk worcestershiresås
  • 4 ägg
  • smör, att steka i
  • 1 dl 1-2-2-lag
  • 2 rödbetor
  • salt
  • 1 kruka bladpersilja

1-2-2-lag

  • 1 del ättika, (ex. 1 dl)
  • 2 delar socker, (ex. 2 dl)
  • 2 delar vatten, (ex. 2 dl)

Gör så här

  1. Blanda en 1+2+2-lag i en kastrull och värm försiktigt på spisen så att sockret löst sig. Låt sedan lagen svalna helt.
  2. Skiva rödbetorna så tunt du kan och låt sedan rödbetorna ligga i den kalla lagen fram till servering.
  3. Använd kokt kall potatis eller rå potatis. Om den är kokt, skär ner den i ca 2x2 cm stora bitar, är den rå så skär den mindre.
  4. Fortsätt med köttet och korven, ca 2x2 cm stora bitar. Skär ner löken i mindre bitar.
  5. Stek potatisen i en egen stekpanna i smör tills den får yta eller mjuknat om den är rå.
  6. I en andra stekpanna, stek korven tillsammans med lök och även köttet får gå ner där efter några minuter.
  7. Slå ihop allt i en panna och slå på worchestersåsen så den får koka in.
  8. Stek avslutningsvis äggen i den tomma stekpannan.
  9. Servera med ägg på toppen och rödbetor vid sidan och hackad persilja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept