Päron flaugnarde

1 h
1 kaka
Päron flaugnarde
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mitt köks goda franska päronkaka med kardemumma. Severas med konjaksgrädde.

13 september 2012
Visa mer
1 h
1 kaka

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smält smör

Päron

  • 0,5 citron skalet av
  • 10 kardemummakärnor

Till servering

  • vispad grädde
  • 3 msk konjak
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda ingredienser till smeten spara 3 msk smör till päronen
  2. Mortla kardemumman, blanda ned citronskal.
  3. Skär päronen och panera dem i smaksättningen ringla över 3 msk smält smör
  4. Baka de smaksatta päronen i ugnen så det mjuknar till, ca 175 grader i 10 minuter.
  5. Slå smeten i en ugnsform, se till att päronen är jämnt fördelade.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
  7. Vispa grädde.
  8. Servera och strö florsocker över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept