Örtbakad sej med sparris

Örtbakad sej med sparris
Foto: TV4
Från Mitt kök

Örtbakad sej med sparris, oliver och parmesan. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


17 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar sejfilé a 150g
  • 2 dl pankoströbröd
  • 50 g smör
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 2 msk timjan, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 16 st gröna sparrisar ansade
  • 1 dl svarta Nice oliver
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl kalvfond
  • olivolja till stekning
  • timjan till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Krydda sejfilén med salt.
  3. Smält smöret och blanda det med örter, vitlök och panko.
  4. Krydda med salt.
  5. Fördela pankoblandningen över fiskbitarna och baka dem i ugn i cirka 6-7 minuter(innertemperatur 38 grader).
  6. Stek de gröna sparrisarna i olivolja på hög värme så att de får färg, tillsätt oliver och
    kalvfond och låt koka ihop, tillsätt parmesanosten och smaka av med salt.
  7. Servera sejryggen med sparris och lite plockad timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept