Nässelsoppa med kokt ägg

20 min
4
Nässelsoppa med kokt ägg
Foto: TV4
Från Mitt kök

Nässelsoppa med kokt ägg, prästost och surdegsbröd.

21 maj 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 2 l nässlor
  • 1,5 l vatten
  • 1 gullök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm kummin, hel
  • 1 krm fänkålsfrön
  • 0,5 citron, saften
  • 4 ägg
  • 50 g prästost, fint riven
  • 4 skivor surdegsbröd, tärnade
  • 4 vårlökar
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Fräs lök, kummin, fänkålsfrön och vitlök i en kastrull.
  2. Tillsätt nässlorna, fräs någon minut till och häll på vattnet.
  3. Låt koka 5 -10 min och mixa soppan slät i en blender.
  4. Smaksätt med salt och citronsaft.
  5. Skär vårlöken i klyftor och koka dem mjuka i saltat vatten.
  6. Koka äggen löskokta, skala och mosa dem i en bunke tillsammans med riven prästost och brödtärningar. Smaksätt med salt.
  7. Servera soppan i en skål med vårlöken i och lägg en stor klick äggröra i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept