Myllymäkis sill med gurka och chili

15 min + 18 h
Myllymäkis sill med gurka och chili
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lägg in sill som Tommy Myllymäki. Testa hans fräscha recept på inlagd sill med gurka, chili och dill.

22 december 2014
Visa mer
15 min + 18 h

Du behöver

  • 200 g sill, klar för inläggning
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 grön chili
  • 1 kruka dill, plockad
  • 10 cm skalad gurka
  • 4-5 sticklökar

Gör så här

  1. Blanda en 1+2+3-lag, det vill säga 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Värm i en kastrull tills sockret har löst sig, ställ åt sidan och låt svalna helt.
  2. Skär sillen i önskad storlek och plocka dillen från krukan.
  3. Skär chili, gurka och lök i tunna slantar.
  4. Varva sill, dill och grönsaker i en glasburk och slå på den kalla lagen och låt stål i kylen minst 18 timmar innan servering för bästa resultat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept