Myllymäkis bästa Janssons frestelse

45 min
4
Spela video Myllymäkis bästa Janssons frestelse
Foto: TV4

Janssons frestelse är ett måste på julbordet! Tommy Myllymäkis variant är riktigt god och sätter verkligen smakerna på rätt sätt.

22 december 2014
45 min
4

Du behöver

  • 600 g potatis, skalad
  • 150 g gul lök, ca 1-2
  • 100 g smör
  • 100 g anjovisfiléer
  • 3-4 dl grädde
  • 50 g ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
  2. Skiva löken löken tunt och stek på hög värme först i smör, sänk sedan värmen och låt löken karamellisera på låg värme i stekpannan.
  3. Skala och skär potatisen i stavar, ca 7 mm gånger 7 mm tjocka. Skölj inte potatisen efter att den skurits för att behålla stärkelsen.
  4. Ta fram en ugnsform och smörj in den med smör.
  5. Sen ska alla ingredienser varvas i formen. Börja med att lägga potatis i botten så det täcker, fortsätt med delar av den stekta löken, sedan hälften av ansjovisfiléerna, väl utspridda i formen. Fortsätt så tills allt är slut.
  6. Avsluta med att slå på spadet från ansjovisen och grädden, toppa med ströbröd och skivor/klickar av smör.
  7. Baka i ugnen på 225 grader i ca 30-35 minuter. Servera på julbordet och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept