Kryddstekta kycklingklubbor

Kryddstekta kycklingklubbor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 12 kycklingklubbor
  • 0,5 dl kalvfond
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl vita sesamfrön
  • flingsalt

Chutney

  • 8 plommon, gärna ljusröda eller gula, urkärnade i bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda kalvfond med paprika- och chilipulver.
  2. Marinera klubborna däri, gärna några timmar.
  3. Koka ihop alla ingredienser till chutneyn, mosa plommonbitarna med en visp och smaksätt ev. med salt. Låt svalna.
  4. Blanda ströbröd med sesamfrön och panera klubborna i blandningen.
  5. Grilla kycklingklubborna till de är genomstekta.
  6. Salta dem med flingsalt och vira in benet i en servett eller i folie.
  7. Servera på fat med chutney bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept