Korv med äpple och hemgjord calvadossenap

Korv med äpple och hemgjord calvadossenap
Foto: tv4
Från Mitt kök

Korv med rosmarinfräst äpple och palsternacka samt hemgjord calvadossenap.

13 oktober 2013
Visa mer

Du behöver

  • 600 g korv

Rosmarinäpple

  • 3 äpple
  • 0,33 kruka rosmarin
  • 2 tsk honung

Honungspalsternacka

  • 6 palsternacka
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl calvados

Calvadossenap

  • 1 dl söt senap
  • 1,5 dl grov senap
  • 0,5-2 msk senapspulver (Colemans)
  • 0,5 dl calvados
  • 2 msk senapsfrön
  • 1,5 msk honung
  • smör

Gör så här

  1. Skala och skär stavar av palsternackorna och lägg i en ugnsfast form.
  2. Blanda honung med calvados och häll sedan över palsternacksstavarna.
  3. Tillaga sedan i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, tills de är mjuka rakt igenom.
  4. Koka calvados tillsammans med senapsfrön. Spriten ska koka upp och senapsfröna ska svälla lite.
  5. Blanda sedan tillsammans med de andra ingredienser till senapen i en bunke. Styrkan på senapen avgörs av mängden senapspulver. Smaka dig fram till rätt styrka.
  6. Skär tunna snitt i korven och stek den på hög värme i smör.
  7. Stek sedan klyftor av äpple i smör tillsammans med rosmarinkvistar och honung i smör. När äpplena är mjuka och börjar falla samman är de klara.
  8. Servera den nystekta korven med ugnsvarma palsternackor, smaksatt senap och rosmarinstekta äpplen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept