Kokt mandelpotatis med Sandefjordssmör

Kokt mandelpotatis med Sandefjordssmör
Foto: TV4
Från Mitt kök

Sandefjordssmör, en god sås med anjovis, dill och crème fraiche som här serveras till kokt sparris- eller mandelpotatis. Jättegott som tillbehör till kokt torsk!

8 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g sparrispotatis med borstat skal
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 50 g anjovis
  • 4 msk gräslök, finhackad

Gör så här

  1.  Koka potatisen mjuk i saltat vatten, skiva i grova skivor.
  2. Koka upp grädde och crème fraiche, vispa ned smöret.
  3. Finhacka anjovisen och vispa ned i såsen.
  4. Lägg upp potatisen på tallrikar och toppa med sås och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept