Hel fisk på grillen

30 min
4
Hel fisk på grillen
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lägg en hel fisk på grillen! Citron, persilja, dragon och vitlök passar att smaksätta med. Servera med potatismash med lagrad ost.

5 augusti 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 hela foreller
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatis i saltat vatten.
  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och grid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper i genom värme. Fyll fiskarna rikligt.
  3. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
  4. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept