Grillade kycklingspett med pastasallad

30 min
4
Spela video Grillade kycklingspett med pastasallad
Foto: TV4

Somrig mat med grillad kycklinglårfilé på spett och en krämig pastasallad. Kycklinglårfilé lämpar sig väldigt bra att grilla då den blir så saftig.

17 juni 2014
30 min
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 600 g pasta, t ex penne eller rigatoni
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • 2 dl kvarg (10 % fett)
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 röda paprikor
  • 4 knipplökar, medelstora
  • 1 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • grillspett

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg grillspetten i vatten så de inte brinner upp.
  2. Skär ner kycklingen i mindre bitar, varje filé kan delas ca tre gånger. Använd en separat kniv och skärbräda. Trä kyckling på spetten och lägg i en stor form. Riv citronskal över, fortsätt med fint hackad rosmarin och olivolja. Blanda runt, salta och peppra.
  3. Skär aubergine, zucchini och paprikan i skivor, ca 1,5-2 centimeter tjocka. Dela knipplöken i två delar. Slå på lite olivolja, samt salt och peppar.
  4. I en stor skål, blanda kvarg, citronsaft, hackad basilika, riven parmesan samt svartpeppar och salt.
  5. Grilla kycklingspetten och grönsakerna på direktvärme tills dom är klara.
  6. Blanda de grillade grönsakerna i skålen med såsen, fortsätt med att blanda ner den kokta pastan. Servera med grillade kycklingspett.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept