Fyllda marockanska paprikor

40 min
4
Fyllda marockanska paprikor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lammfärs kryddas med kanel, spiskumminin, mynta, persilja och vitlök. Paprikor fylls med den kryddiga färsen och bakas i ugnen. Serveras med syrlig yoghurtsås och ris.

9 september 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Paprika

  • 2 röda paprikor
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk harissapasta
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, skalet av
  • 3 msk färsk mynta, finskuren
  • 3 msk färsk persilja, finhackad

Yoghurtsås

  • 3 dl tjock yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk mynta, finskuren
  • 3 msk persilja, finskuren
  • 0,5 citron, saften av
  • salt
  • socker

Servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Börja med blanda färsen i en bunke. Tillsätt färs, buljong, ägg, harissapasta, spiskummin, kanel, två rivna vitlöksklyftor, skalet från en citron samt mynta och persilja som är finskuret. Blanda ordentligt.
  2. Dela paprikorna på mitten, ta ut kärnhuset och skär bort de vita kanterna.
  3. Fyll de fyra halvorna med färs, försök att få färsen så den sticker upp över kanten.
  4. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  5. Koka riset under tiden.
  6. Blanda såsen med yoghurt, riven vitlöksklyfta, hackade örter, lite salt och socker samt saften från en halv citron. Blanda runt och servera med varma paprikahalvor och kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept