Chicken fingers med nypondipp

Chicken fingers med nypondipp
Foto: TV4
Från Mitt kök

Tommys recept på chicken finger räcker till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


17 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • 2 dl torkade nypon
  • 6 dl vatten
  • 3 msk ättika
  • 1 dl socker
  • 1 st röd chili
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st citrongräs

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och gnid in med olivolja.
  2. Baka i ugn 100 grader till innertemperatur 68 grader.
  3. Dela kycklingen i långa fingertjocka strimlor.
  4. Panera kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
  5. Värm upp frityrolja till 180 grader och fritera kycklingen gyllene vid servering.
  6. Lägg nypon, vatten, socker, chili, ingefära och citrongräs i en kastrull och låt koka tills nyponen blivit mjuka och vätskan tjocknat något.
  7. Mixa nypondippen slät i en blender och smaka av med salt och ättika
  8. Sila genom finmaskig sil och servera till ny friterade chicken fingers och en god grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept