Äppelsmulpaj med flingsalt

40 min
1 paj
Äppelsmulpaj
Foto: TV4
40 min
1 paj

Du behöver

Äpplen

  • 4 stora goda svenska äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • flingsalt

Smulor

  • 125 g saltat smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Äpplen
    Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.


  2. Smulor
    Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.

  3. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept