Stekta kycklingbröst med brynt hasselnötssmör

30 min
4
Stekta kycklingbröst med brynt hasselnötssmör
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekta kycklingbröst som serveras med brynt smör smaksatt med hasselnötter och broccolisallad med citron. God vardagsrätt som smakar lyxigt.

23 februari 2015
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Kycklingbröst

  • 600 g kycklingbröst med skinn
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 näve timjan
  • olivolja och smör, till stekning
  • peppar
  • salt

Broccoli

  • 600 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal
  • iskallt vatten

Brynt hasselnötsmör

  • 100 g smör
  • 100 g skållade hasselnötter

Garnering

  • 0,5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen på båda sidor och bryn på medelvärme runt om. Baka klart i ugn på 100 grader till 65-72 grader i innertemperatur beroende på, ca 30 minuter. Låt vila ca 5 minuter och skiva upp innan servering.
  2. Plocka bort buketterna från stammen. Skiva stammen tunt på mandolin och lägg i kallt iskallt vatten och ställ i kylen. Koka broccolibuketterna i saltat vatten. Sila av vätskan. Blanda buketterna och broccolistammen med olivolja och citron innan servering.
  3. Bryn smöret, på medelvärme och hacka nötterna. Tillsätt nötterna när smöret börjar bli ljusbrunt och doftar nötigt. Servera och toppa med klippt smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept