Salviastekt chorizo med gnocchi

25 min
4
Salviastekt chorizo med gnocchi
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 400 g potatisgnocchi

Chorizo

  • 400 g rå chorizo
  • 10 kvistar salvia
  • 1 gul lök
  • 400 g romescotomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Fänkål

  • 2 små fänkål
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten

Garnering

  • riven parmesan
  • 0,5 citron, skal

Gör så här

  1. Chorizo
    Ta bort skinnet och dela korven i mindre bitar. Stek i stekpanna tills den nästan är klar och allt fett har släppt. Stek med salvian mot slutet. Skiva löken och lägg i med tomaterna. Låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar innan servering.
  2. Gnocchi
    Koka enligt anvisningarna på förpackningen och blanda upp med chorizon i stekpannan innan servering.
  3. Fänkål
    Skiva fänkål tunt. Blanda övriga ingredienser i en bunke med visp, så det löser sig. Marinera fänkålen i ättiksdressing ett par minuter innan servering.
  4. Servera rätten med lite riven parmesan och citronskal på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept