Panerad torsk med dijonmajonnäs och gröna grönsaker

30 m
4
Panerad torsk med dijonmajonnäs och gröna grönsaker
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Torsk

  • 4 fina bitar torskrygg à 150 g
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • matolja och smör till stekning

Dijonmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2-3 dl matolja
  • salt

Gröna grönsaker

  • 1 broccoli
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g gröna vaxbönor
  • 0,5 citron, skalet
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Servering

  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Torsk
    Salta och peppra fisken. Vispa äggen. Panera fisken i ägg och sedan panko. Stek gyllenbruna i oljan. Tillsätt smöret mot slutet av stekningen. Servera genast.
  2. Dijonmajonnäs
    Vispa äggulor, vinäger och senap ordentligt. Vispa i matoljan försiktigt i jämn stråle. Smaka av med salt.
  3. Grönsaker
    Dela ner broccolin i mindre bitar. Koka grönsakerna snabbt i saltat vatten, ca 30-60 sekunder. Sila bort vätskan och blanda upp med citronskal, salt, peppar och olivolja. Servera direkt.
  4. Garnera gärna med smörgåskrasse
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept