Syrlig mascarponekräm med nötter och choklad

20 m + kyltid
4 - 6
Syrlig mascarponekräm med nötter och choklad
Foto: TV4
20 m + kyltid
4 - 6

Du behöver

  • 250 g mascarponeost
  • 3 ägg
  • 1,25 dl socker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • ev 0,5 dl grovsmulade italienska mandel- eller nötkakor, t.ex. cantuccini
  • ev 0,5 dl grovhackade hasselnötter
  • ev 0,5 dl grovhackad mörk choklad

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor.
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  3. Tillsätt mascarpone, lite i taget, och rör om till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  5. Rör i citronskal.
  6. Fördela mascarponekrämen i dessertskålar och ställ in i kylskåp i ca en timme.
  7. Strö över hackade nötter och choklad över mascarponekrämen. Servera gärna med några extra kakor vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept