Minispett med stekta chorizoslantar, champinjoner och syltlök

Minispett
Foto: TV4
Från Mitt kök

Snabblagade grillspett med chorizo och syltlök som tillsammans med färska örter blir en kul och god vardagsmiddag.

18 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 champinjoner
  • 4 korvar med smak av cayenne
  • 12 syltlökar
  • 1 1 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 dl couscous
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron (saft och rivet skal)
  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg grillspetten.
  2. Koka couscous.
  3. Dela champinjonerna i fyra bitar, skär korven i slantar och spetsa på grillspetten tillsammans med syltlöken.
  4. Skär aubergine, paprika och zucchini i mindre tärningar.
  5. Stek aubergine, paprika och zucchini i olja, salta och peppra.
  6. Blanda ner couscousen när grönsakerna mjuknat och börjar få färg.
  7. Lägg i citronskal och citronsaft, samt strimlad basilka och persilja.
  8. Avsluta med lite olivolja.
  9. Grilla spetten på grillen och servera tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept