Fläskfilépasta med gorgonzolasås

ca 20 min
4
Fläskfilépasta med gorgonzolasås
Foto: Tv4
ca 20 min
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 päron
  • 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta
  • svartpeppar och salt
  • 3 dl grädde
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl skalade valnötter
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  3. Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Stek köttet i pannan, salta och peppra.
  5. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
  6. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept