Svartpepparbakad kassler

Svartpepparbakad kassler
Foto: TV4
Från Mitt kök

Svartpepparbakad kassler med potatis, olivolja, keso och gröna ärtor.

Se fler recept från

Mitt kök


6 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 8 st kokta potatisar
  • svartpeppar från kvarn
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • liten bit cheddarost
  • 0,5 st citron, saft och skal
  • 1 knippe färsk timjan, skuren
  • smör att steka i
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Ta bort nätet från kasslern.
  2. Gnid in kasslern i lite olivolja och krossad svartpeppar.
  3. Värm kasslern i ugn på 175 grader, det tar ca 15 min.
  4. Skiva kokt potatis och stek gyllenbrun i smör.
  5. Tillsätt ärtorna, timjan och 2 msk olivolja, salta.
  6. Blanda keso, citronsaft, citronskal, svartpeppar och 1 msk olivolja.
  7. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, skiva upp kasslern och lägg ovanpå.
  8. Toppa med keso, hyvlad ost och färsk skuren timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept