Surdegsmacka med ägg och chorizo

25 min
4
Surdegsmacka med ägg och chorizo
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 4 st stora skivor surdegsbröd
  • 8 st chorizokorvar
  • 8 st champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe persilja, skuren
  • 8 st salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • smör att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt och marinera dem i olja, vinäger, vitlök, persilja och salt.
  2. Stek chorizo i smör.
  3. Använd lite av det stekta chorizosmöret till att smaksätta majonnäsen med. Salta.
  4. Stek två gårdsägg i samma stekpanna som korven. Salta.
  5. Skär en skiva av brödet. Vänd runt några salladsblad i majon och lägg dem på brödskivan.
  6. Lägg chorizon och champinjonerna ovanpå.
  7. Toppa med de stekta äggen och lite mer majonnäs.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept