Surdegsmacka med ägg och chorizo

25 min
4
Surdegsmacka med ägg och chorizo
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 4 st stora skivor surdegsbröd
  • 8 st chorizokorvar
  • 8 st champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe persilja, skuren
  • 8 st salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • smör att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt och marinera dem i olja, vinäger, vitlök, persilja och salt.
  2. Stek chorizo i smör.
  3. Använd lite av det stekta chorizosmöret till att smaksätta majonnäsen med. Salta.
  4. Stek två gårdsägg i samma stekpanna som korven. Salta.
  5. Skär en skiva av brödet. Vänd runt några salladsblad i majon och lägg dem på brödskivan.
  6. Lägg chorizon och champinjonerna ovanpå.
  7. Toppa med de stekta äggen och lite mer majonnäs.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept