Sallad med stekt aubergine

30 min
4
Sallad med stekt aubergine
Foto: TV4
Från Mitt kök

Stekt aubergine med kikärtsdipp och sesamdressing. En god och snabblagad vegetarisk rätt

2 april 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1+0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 3 st peperoncinopepparfrukter
  • 250 g ruccolasallad
  • 1 dl färska myntablad
  • 1 dl färska korianderblad
  • sesamfrön
  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 st lime, rivet skal och saft
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Stek auberginen mjuk tillsammans med vitlök och peperoncino samt spiskummin.
  2. Blanda samman en dressing av yoghurt, crème fraiche, sesamolja, vitlök, och limeskal och -saft.
  3. Smaka av med salt.
  4. Blanda kikärtorna med dressingen.
  5. Lägg upp rucola i botten på ett fat, toppa med kikärtsröra och aubergine.
  6. Avsluta genom att strö över färsk mynta och koriander. Rosta sesamfrön försiktigt i en torr stekpanna och strössla över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept