Blåmusslor med vitt vin

Blåmusslor med vitt vin
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 nät blåmusslor
  • 1 st fänkålshuvud
  • 2 st morötter skalade
  • 1 st bananchallottenlök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st timjankvist
  • 4 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl basilika blad, plockade
  • 1 dl bladpersilja, plockad
  • 1 dl babyspenat
  • 25 g smör
  • salt

Gör så här

  1. Blåmusselsoppa
    Plocka blåmusslorna och skölj dem noga, ta bort dem som inte öppnar sig.
  2. Fräs musslorna i kastrull på hög värme med lök och vitlök i 20 sekunder tillsätt vitt vin och koka musslorna tills de öppnar sig under lock.
  3. Sila spadet ned i en kastrull genom finmaskig sil.
  4. Plocka musslorna ur sitt skal och lägg dem åt sidan.
  5. Koka ihop musselspad med grädde till god smak, krydda med salt.
  6. Koka fänkål, morot och potatis i kort med vatten och en klick smör och timjan tills grönsakerna precis är färdiga.
  7. Mixa musselspadet i en mixer tillsammans med örter och smör tills du har en ljusgrön sås.
  8. Lägg upp din musselsoppa i en djup tallrik avsluta med grön sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept