Minestronesoppa med pistou

ca 45 m
6
Minestronesoppa med pistou
Foto: TV4
Från Mitt kök

Skolköksklassiker som den kan smaka. Pasta- och grönsakssoppa kryddas extra med smakrik basilika- och vitlöksröra.

16 november 2015
Visa mer
ca 45 m
6

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stor lök
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 stora morötter
  • 1 zucchini
  • 400 g krossade tomater
  • 2 l kycklingbuljong
  • 75 g spagetti, i 2,5 cm bitar
  • 1 paprika
  • 4-6 stjälkar svartkål, bort med stjälkarna
  • 400 g gröna bönor på burk, avrunna och sköljda

Pistou

  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 kruka basilikablad
  • 120 ml olivolja
  • 2 msk parmesan
  • 1 tsk citronskal
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stor kastrull och fräs finhackad vitlök och lök i 2 minuter eller tills det mjuknat.
  2. Rör ner tärnad selleri, morot och zucchini och stek i några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och buljong och koka upp, låt sedan sjuda i 20 minuter.
  4. Tillsätt spagetti, paprika, svartkål och bönor. Krydda med salt och peppar, täck sedan med ett lock. Koka försiktigt i ytterligare 10 minuter eller tills pastan är kokt.
  5. För att göra pistou, krossa skalad vitlök och basilika i en matberedare eller en mortel tills det är finhackat och blandat.
  6. Lägg i en liten skål och rör i oljan, parmesan och finrivet citronskal. Smaka av med salt.
  7. Servera soppan i skålar och toppa med en klick pistou.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept