Micaels ketchup

3 dl färdig ketchup
Tomater
Foto: Micael Bindefeld
Från Nyhetsmorgon

"Att koka ketchup är ett alldeles utmärkt sätt att ta hand om tomater som mognar för snabbt på sommaren. Har man väl börjat göra egen ketchup köper man aldrig färdig igen."

29 augusti 2013
Visa mer
3 dl färdig ketchup

Du behöver

Micaels ketchup

  • 5 st röda mogna tomater
  • st röd chilifrukt
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • dl vitvinsvinäger
  • dl farinsocker
  • dl tomatpuré
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar

Gör så här

  1. Micaels ketchup
    Skålla snabbt tomaterna, skala och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda i 25 minuter.
  3. Mixa ketchupen noggrant med en mixerstav.
  4. Häll upp ketchupen i rena burkar och förvara dem i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept