Rofruktsgratäng med älgskav

Rofruktsgratäng med älgskav
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Allt-i-ett-lådor är så praktiska! Här är en god gratäng med potatis, grönsaker och älgskav.

7 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 2 st morötter (ca 250 g)
  • 2 st palsternackor (ca 250 g)
  • 1 st liten purjolök
  • 3,5 dl mellangrädde
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller annan svamp
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 paket 1 paket älgskav eller viltskav (ca 250 g) älgskav eller viltskav (ca 250 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 msk rosépeppar till garnering
  • smör
  • salt, vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor.
  3. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form.
  4. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på grädden.
  5. Ställ in i ugnen.
  6. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  7. Bryn älgskav svamp och vitlök i 1 msk smör.
  8. Tillsätt tomatpurén och lår bryna med på slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  9. Ta ut gratängen efter 35 minuter. Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. Strö över osten
  10. Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck ev med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg).
  11. Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept