Drösad torsk

4

Du behöver

  • 600 g torskrygg (benfri bit från en stor torsk)
  • 3 msk grovt salt
  • 1 pkt bacon
  • 1 st purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • nykokt potatis till servering

Gör så här

  1. Strö salt på (=drösa) torskbiten. Låt fisken ligga i kylskåpet ca två timmar. Skölj av fisken och dela i fyra bitar. Sjud (koka inte) filéerna i vatten utan salt ca 8 min eller tills innertemperaturen är 60-62 grader.
  2. Stek under tiden bacon knaprigt i en panna och fräs purjolöken mjuk i en annan panna.
  3. Lägg upp fisken på ett varmt fat. Lägg på bacon och purjölök och strö över hackad persilja. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept