Mattias sjukt goda pilgrimsmusslor

Mattias sjukt goda pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Grillade pilgrimsmusslor och jordärtskockspuré. Serveras med nybaktbröd och kärlek. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

17 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-8 st stora färska pilgrimsmusslor
  • 8 st jordärtskockor
  • 1 tärning eller fond på grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • smör
  • salt
  • peppar
  • dill till dekoration

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar.
  2. Blanda grädde, vin, buljong i en kastrull och lägg i jordärtskockorna.
  3. Låt det sjuda på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka. Rör om då och då.
  4. När jordärtskockorna är mjuka, använd en stavmixer tills purén är jämn och slät. Smaka av och tillsätt lite salt vid behov.
  5. Stek pilgrimsmusslorna snabbt på hög värme, gärna i en grillpanna, tills de fått en fin färg. Salta och peppra försiktigt.
  6. Skapa en bädd av purén och lägg musslorna på bädden, gärna på varm tallrik.
  7. Dekorera, servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept