Texas chili i tryckkokare

Från Nyhetsmorgon

"Snabb" Texas chili som lagas i tryckkokare, grytan behöver bara koka i en timme för att köttet ska bli mört.

8 oktober 2013
Visa mer
6

Du behöver

Texas chili

  • 1 kg högrev
  • 3 mediumstarka chilifrukter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk kakao
  • 3 msk råsocker el brun farin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • olja
  • salt

Tillbehör

  • bröd
  • gräddfil
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tärna högrev i grytbitar som är ca 2 x 2 cm. 
  2. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. 
  3. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
  4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta köttet. Bryn det i olja till fin färg. 
  5. Häll ner köttet i tryckkokaren och koka ur stekpannan med lite vatten. Häll sedan ner stekskyn så att hälften av köttet täcks.
  6. Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, socker och rosmarin. 
  7. Sätt på locket och koka upp till fullt tryck. Sänk sedan temperaturen så att jämt tryck hålls. Tillaga i 1 timme. 
  8. Stäng av plattan och låt trycket sjunka. Ta av locket, koka upp på nytt och smaka av med salt.
  9. Servera gärna din Texas chili på stekt bröd med sallad, koriander och gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept