Pasta diavolo, snabblagad pasta med salami

Från Nyhetsmorgon

Het och sommarlat pastarätt som verkligen för tankarna till södra Italien. Anpassa mängden chili efter eget tycke och smak.

Gott att dricka till
11113 S:t Eriks Mathias Dahlgrens öl 4-pack Svenska smaker

9 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 400 g pasta, buccatini eller lunguini
  • 600 g solmogna tomater
  • 200 g ventricina piccante eller annan het korv eller salami
  • 2-4 torkade piri-piri
  • 2 tora vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • peccorino eller parmesan, riven
  • 1 stor citron, rivet skal
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka lök och vitlök, skära ned tomaterna i mindre bitar och strimla salamin.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja. Tillsätt salamin och låt den fräsa med.
  4. Häll i tomaterna och låt allt fräsa samman under tiden som pastan kokar klart. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Sväng runt den nykokt pastan med tomatfräset och tillsätt grovhackad basilika, finrivet citronskal, pinjenötter samt rikligt med riven ost. Krydda med nymalen svartpeppar och servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept