Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost
Foto: Zeta

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

10 ingredienser

50 m

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver blir perfekt som mellis eller som lunch!

Zeta Fetaost
Zeta Fetaost 2021

Zeta Fetaost

Grekisk ursprungsskyddad ost gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 16 stycken
  • 2 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl [210 g]
  • 2 dl grahamsmjöl [120 g]
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, avrunnen och urkärnade [140 g]
  • 1 förp Zeta Fetaost
  • 1 förp Zeta Cannellinibönor Ekologiska

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
  2. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
  3. Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Det blir 8 stora eller 16 små. Gör du stora muffins behöver de bakas lite längre. Ät gärna muffinsen när de är ljumna.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Italiensk grilled cheese sandwich

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer