Rostbiff

Rostbiff är perfekt som söndagsstek med goda tillbehör. Här hittar du goda rostbiffsrecept, gräddsås, gratänger och annat gott som passar till köttet.

Rostbiff är benfritt nötkött som tillreds i ugn på relativt låg värme under lång tid. Gott som kallskuret på smörgås eller till en gräddig potatisgratäng. Styckdetaljen kallas just rostbiff med du kan även använda fransyska eller innanlår och tillaga på samma sätt. Skär köttet i tunna skivor mot riktningen på köttfibrerna. Du kan även marinera köttbiten efter tillagning för extra god smak.

Fransk rostbiff har en jämnt rosafärgad snittyta efter tillagning på ca 125 graders ugnstemperatur.

Engelsk rostbiff tillagas i 175 grader och får då rosa mittenparti med en omgivande gråbrun rand.

Mät innertemperatur när du ska laga egen rostbiff med bästa resultat.

60 grader ger rosa rostbiff med röd kärna.
70 ger lätt rosa rostbiff.
Vid 75 grader är rostbiffen välstekt.

Läs mer

Recept med rostbiff