Engelsk rostbiff

Engelsk rostbiff
Foto: TV4

I England serveras rostbiffen alltid varm med sky och gärna stekta smålökar. Och aldrig utan Yorkshirepudding, som är snarlik vår ugnspannkaka.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 2,5 kg entrecôterev eller rostbiff
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 175°
  • 18-20 st små gula lökar

Yorkshirepudding:

  • 6 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • lite smält margarin
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Putsa köttet men ta inte bort fettet. Gnid in biffen med salt och peppar och lägg den med den feta sidan uppåt i en långpanna. Stick in en stektermometer i den köttigaste delen.
  2. Stek biffen i nedre delen av ugnen. Ta ut den när termometern visar 57-67°. Vispa ur pannan med hett vatten eller buljong. Sila upp köttskyn i en kastrull. Svep in biffen i folie medan du gräddar Yorkshirepuddingen.
  3. Vispa ihop äggulor, mjöl, mjölk och salt, samt bakpulver till en jämn smet. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem. Häll upp smeten i en smord ugnsform. Slå lite smält margarin över och grädda den mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  4. Förväll lökarna några minuter med skalet på i rikligt med vatten. Slå bort vattnet, spola med kallt vatten och skala dem. Stek lökarna i smör tills de blivit vackert ljusgula. 5. Värm skyn och häll upp den i en såskopp. Skär upp rostbiffen vid bordet. Servera med puddingen, den glaserade löken och eventuellt kokt brysselkål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept