Pannacotta con strega e sapore di arance

30 min
4
Pannacotta
Foto: TV4

Pannacotta con strega e sapore di arance = Apelsin- och stregapannacotta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Massimos drycktips
8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal 65:-
"Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från vaniljen samt fetman från grädden."

1 oktober 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Pannacotta

  • 4 st gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • st vaniljstång
  • 4 msk socker
  • 1 st apelsin
  • 3 msk Stregalikör

Gör så här

  1. Stregablandning
    Häll 2 msk socker i en stekpanna, inte för hög värme. Häll i 3 msk Stregalikör, rör om. Riv det fina orangea skalet från en halv apelsin. Lägg i detta och ett halvt gelatinblad i en stekpannan och låt smälta ihop. Rör om i pannan och efter några minuter tar du bort gelatinbladet. Häll upp Strega blandningen i fyra dessertglas och ställ i kylen.
  2. Pannacotta
    Lägg 4 gelatinblad i 2 dl ljummet vatten
  3. Skrapa ur en halv vaniljstång och lägg innehållet och stången i 5 dl grädde i en kastrull, lägg i 4 msk socker och rör om. Pressa i juicen från en halv apelsin i gräddblandningen.
  4. Koka upp gräddblandningen försiktigt. Så fort det kokat upp ta av kastrullen och blanda i de ljumna gelatinbladen och rör om tills de löst upp sig helt.
  5. Ta ut dessertglasen ur kylen och häll upp gräddblandningen ovanför Stregablandningen.
  6. Filea fyra apelsinklyftor och lägg på toppen när Pannacottan är kyld och det är dags att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept