Nötfärsbiffar med mozzarella och potatissallad

Nötfärsbiffar med mozzarella och potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En otroligt god rätt med biffar med ingredienser som nötfärs och mozarellaost. Till detta serveras en krämig potatissallad.

6 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 st mozarella
  • 1 st schalottenlök
  • 1 knippad bladpersilja, hackad
  • 2 msk kapris
  • 1 st ägg
  • olja till stekning
  • salt och peppar
  • 6 st stora potatisar, kokade
  • 1 st rödlök
  • 1 st romansalladshuvud
  • svarta oliver
  • färsk basilika
  • 0,5 dl olja
  • 2-3 msk vinäger
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlökenoch och lägg hacket tillsammans med nötfärsen i en skål.
  2. Skär mozarellan i mindre bitar och lägg ner i samma skål.
  3. Blanda ner kapris med ägg och hackad persilja. Salta och peppra.
  4. Blanda alla ingredienserna väl och forma till biffar. Stek till biffarna fått fin färg på båda sidor (kan gärna vara en liten rå kärna inuti).
  5. Skiva rödlöken.
  6. Blanda med olja och vinäger.
  7. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  8. Skär salladen i bitar och blanda med löken och potatisen i en skål.
  9. Blanda ner oliver, basilika och gräddfil.
  10. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept