Romansallad med dressing och krutonger

Romansallad med dressing och krutonger
Foto: TV4

Du behöver

  • 1 st romansallad, skuren på längden i klyftor

Dressing

  • 2 st äggulor
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 3-4 msk mjölk
  • 1 msk vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 st sardeller, finhackade
  • svartpeppar

Till servering

  • krutonger

Gör så här

  1. Dressing
    Vispa ihop äggulor, vitlök och sardeller.
  2. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  3. Blanda i övriga ingredienser.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  5. Sallad
    Lägg salladen på ett fat eller tallrik.
  6. Ringla över dressing och garnera med krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept