Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika

4

Du behöver

  • 600 g hälleflundrafilé, i 4 portionsbitar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl olivlja
  • 4 msk citronsaft
  • 1 mogen plommontomat
  • salt och svartpeppar
  • 8 röda cocktailtomater, skivade
  • 8 gula cocktailtomater, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 2 salladslökar, skivad
  • 1 kruka basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Pensla fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 100 grader ca 10-12 minuter, eller tills fisken är klar (beroende på fisken tjocklek).
  2. Värm olivoljan lite grand, får ej bli för varm, lite mer än ljummen. Dela tomaten och krama ur innehållet i oljan. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner övriga ingredienser i tomatcitronetten och smaka av ytterligare än gång. Häll över fisk och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept