Piementos de Padrón med havssalt

Piementos de Padrón med havssalt
Foto: Ingvar Eriksson
Från Nyhetsmorgon

Kryddiga chilifrukter att servera som tapas. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

5 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g pimentos Padron
  • 4 msk neutral olja
  • rikligt med havssalt

Gör så här

  1. Stek chilis på hög värme i olja, ca 1 minut.
  2. Krydda rikligt med havssalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept