Tapasdessert

30 min (2 h frys)
8
Tapasdessert
Foto: TV4
30 min (2 h frys)
8

Du behöver

Mörk chokladmousse

  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor

Vit chokladmousse

  • 1 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad

Vit chokladpannacotta med halloncoulis

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 4 st blötlagda gelatinblad
  • 240 g vit choklad
  • 250 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Mörk och vit chokladmousse
    Börja med den mörka moussen. Bryt chokladen i biter. Smält den i en djup tallrik över vattenbad. Vispa grädden, inte allt för hårt. Ta chokladen av värmen.
  2. Rör ner en äggula i taget i lite av den vispade grädden (tillexempel i en kaffekopp). Rör ned detta i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i resten av grädden med stora luftiga tag. Häll upp i portionsglas.
  3. Blötlägg gelatinet. Vispa grädden lätt. Hacka den vita chokladen och smält i en tallrik över vattenbad. Ta chokladen av värmen. Rör i gelatinet.
  4. Rör med en slickepott ner lite av den vispade grädde, endast ett par matskedar åt gången (sammanlagt 1-1,5 dl). Rör tills allt är slätt. Vänd ned chokladen i resten av grädden.
  5. Häll den vita moussen över den mörka. Låt stelna i kylen.
  6. Vit chokladpannacotta med halloncoulis
    Blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde och mjölk.
  7. Tillsätt socker och choklad. Krama ur gelatinet och lägg ner. Låt allt smälta under omrörning.
  8. Häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen ett par timmar. Mixa hallonen, smaka av med florsocker. Sila genom en finmaskig sil. Häll över pannacottan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept