Currydoftande krämig gratinerad hummer

45 min
4
Currydoftande krämig gratinerad hummer
Foto: TV4

Currygratinerad hummer serveras med smördegssnurror.

Dryck
Ravenswood Vintner’s Blend Chardonnay 2011 är ett torrt, friskt, fruktigt vin med viss ekfatskaraktär. Passar perfekt till smakrika fiskrätter och kommer göra sig utmärkt till hummern.  Art.nr: 73326 (bs) Ursprung: USA, Kalifornien.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2014
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 2 humrar (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 3 tsk curry
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd pepparfrukt
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • 2 dl riven ost
  • smör att steka i

Smördegssnurror

  • 2 smördegsplattor
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Dela hummern i två halvor, ta ut köttet från kropp och klor. Dela i bitar. Stek hummerköttet hastigt med 3 msk smör och curry, ställ åt sidan.
  2. Hacka lök, paprika, pepparfrukt och vitlök bryn det i 1 msk smör utan att det tar färg.
  3. Häll på utspädd buljong och grädde lite i taget tills, det får en krämig konsistens.
  4. Smaka av med socker och ev. mer curry och lägg till sist ner hummerköttet.
  5. Fyll hummern med röran och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen 225 grader ca 15 min.
  6. Smördegssnurror
    Skär smördegsplattan i 4 delar på bredden. Forma till en snurra.
  7. Pensla med ägg. In i ugnen på 225 grader, 5-10 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept