Tomatsalsa

Tomatsalsa
Foto: Joel Wåreus

En enkel och god sås på tomater att servera till pasta av olika sorter. Godast blir det om man använder färska tomater, men tomater i paket eller på burk är ett lite mer snabblagat alternativ.

En portion ger: 96 kcal/402 kJ, 6 g fett, 2 g fibrer

21 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar eller 1/2 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 msk olivolja
  • 8 st tomater
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 st chilifrukt
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1 dl färskriven parmesan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm oljan i en kastrull och låt löken fräsa i ett par minuter.
  2. Skålla och skala tomaterna om du använder färska. Dela dem och skär i små bitar.
  3. Lägg dem i kastrullen, tillsätt rosmarin, balsamvinäger, fint hackad chilifrukt, salt och peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Servera med parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept