Medelhavsfisk i papper

Medelhavsfisk i papper
Foto: Joel Wåreus

En mäkta välsmakande fisk som är snabbt fixad. Vi tackar Kalle på Mosebacke Matbruk i Stockholm för detta recept! Prova att äta den med ugnsrostad färskpotatis, en fin sallad och en yoghurtsås med mycket kryddgrönt och lite fransk senap i.

En portion innehåller: 238 kcal/996 kJ, 16 g fett, 0 g fibrer

21 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st portionsstora, 150–200 g, regnbågslaxar
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 st röd lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st citron i skivor
  • 1 knippa kryddgrönt, t ex timjan, persilja
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och torka fisken. Gnid in den med salt och peppar.
  2. Skär löken i skivor och hacka vitlöken fint. Fyll fiskarna med lök, citronskivor och det kryddgröna.
  3. Slå in varje fisk i bakplåtspapper till ett paket. Lägg fiskarna på ett ugnsfast fat och ställ in i ugnen i 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept