Honungsrostad brysselkål med mandlar

Från Nyhetsmorgon

Brysselkål och rödlök rostad med honung och toppad med mandlar.

24 december 2013
Visa mer
40 min
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl mandlar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • salt och peppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela brysselkålen i mitten och lägg i ugnsfast form. Skala och skär rödlöken i båtar och lägg med brysselkålen.
  2. Ringla olja och honung över, salta lätt och rosta i 200 grader ugn i ca 30 minuter.
  3. Lägg i dom skållade mandlarna efter 15 minuter.
  4. Det är väldigt gott att smula över ädelost eller getost över brysselkålen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept