Italiensk chokladkaka

30 min
4
Italiensk chokladkaka
Foto: TV4

Italiensk chokladdröm som med fördel serveras med färska bär och vispgrädde.

Vintips från Malena
I Castei Ripasso ifrån Valpolicella art nr 22409

Malena bjöd även på

Svamprisotto
Aubergine och mozzarellagratäng



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 juni 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Kakan

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,3 dl vetemjöl

Glasyr

  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk honung

Tillbehör

  • färska bär

Gör så här

  1. Kakan
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
  3. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
  4. Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.
  6. Glasyr>/b>
    Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
  7. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.
  8. Tillbehör
    Serveras med vispgrädde och färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept