Italiensk chokladkaka

30 min
4
Italiensk chokladkaka
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Kakan

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,3 dl vetemjöl

Glasyr

  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk honung

Tillbehör

  • färska bär

Gör så här

  1. Kakan
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
  3. Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
  4. Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.
  6. Glasyr>/b>
    Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
  7. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.
  8. Tillbehör
    Serveras med vispgrädde och färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept